top of page
  • Writer's pictureZena Majka Kraljica

ZBOGOM CELULITU: Objavite rat naslagama "narandžine kore“!

Ne postoji jednostavan ili čudotvoran način da se oslobodite "najvećeg ženskog neprijatelja", potrebno je mnogo truda i upornosti, nekad čak i novca. Vežbanje, zdrava ishrana, masaža, anticelulit kreme - svako oružje u ratu sa celulitom dobro je došlo. Mi vam ovog puta predočavamo trikove, koji će vam svakako pomoći da se otarasite narandžine kore.

1. Puno vode: 2 litra vode dnevno obavezna su ukoliko želite da se oprostite od celulita. Pritom, velike količine vode idealne su i za lepu kožu, i uopšte uzev zdravlje čitavog organizma.

2. Izbegavajte brašno, so i šećer: Nažalost, borba sa celulitom, podrazumeva i regulisanje ishrane, te svođenje ove tri bele smrti na minimum. So zadržava tečnost u organizmu, dok se šećer  skaldišti u masnim ćelijama, a sve to podspešuje razvoj i opstanak celulita. Dakle, trudite se da što češće konzumirate presnu hranu, puno svežeg voća i povrća, te prirodne sokove bez šećera.

3. Izbacite iz ishrane slatkiše, grickalice i gazirana prića: Strogo, ali apsolutno neophodno, ukoliko vam je želja da celulit postane prošlost.

4. Ne zaboravite vitamin C: Ovaj vitamin je veoma značajan za dragoceni kolagen, koji vašu kožu učvršćuje. Dobro je znati i da se tokom vežbanja sagoreva do 30 % masti više ukoliko se unese preporučena dnevna doza vitamina C (75 mg).

5. Morske alge : Istraživanja su pokazala da konzumiranje morskih algi može pomoći u smanjenju pet do deset odsto telesne težine, što automatski smanjuje i pojavu celulita. Alge možete pronaći i u kapsulama.

6. Kofeinske kreme: Kofein je neretko jedan od najvažnijih sastojaka anticelulit preparata, i to ne bez razloga. Veoma je delotovoran u otpuštanju masnoća iz naslaga i zatezanju kože. Najbolje rezultate daju kreme sa bar pet procenata ovog sastojka.

7. Kreme sa retinolomRetinol pomaže u održavanju glatke kože i čini izbočine celulita manje uočljivim. Preporučuju se stopostotne retinol kreme obogaćene vitaminima A, C i E.

8. Vežbajte: Vežbanje će za vaše noge učiniti čudo, a u kombinaciji sa zdravom ishranom brzo i efikasno će vam pomoći da se rešite celulita. Ukoliko ste zakleti protivnik treninga, uvek su tu kao alternativa duge šetnje ili vožnja bicikla. Bitno je da fizički budete aktivni.

9. Anticelulit masaže: Zaista daju rezultate, masaža stimuliše cirkulaciju i izbacuje višak vode. Nažalost ovaj metod iako veoma efikasan, istovremeno je veoma skup, jer zahteva bar 20-ak tretmana, a možda i više ukoliko imate problem sa veoma tvrdokornim celulitom

10. Domaći recepti protiv celulita: Tu su i tajne naših mami i baka. Jedan od takvih definitivno je onaj sa limunom i belim lukom, koji rezultate daje posle mesec, dva. Isprobajte obavezno!

Potrebno: 4 limuna, 4 češnja belog luka, 1, 4 l vode

Priprema: Staviti vodu da prokuva, sitno iseckati luk, i iscediti lumun. Kada voda prokuva skinuti sa vatre i dodati spremljen limun i i luk, te vratiti na vatru. Sačekati da zapeni, ali skinuti sa vatre pre nego špto prokuva. Ostaviti da odstoji 12 sati, zatim procediti i nasuti u staklenu flašu. Pije se manuja šoljica 20 minuta pre doručka i 20 minuta pre večere. Kada popijete tečnost, ponovitie još dva ciklusa.


12 views0 comments

Comments


bottom of page